EN CZ

Převodovky APEX DYNAMICS ve flexotiskových strojích!

21.5.2018 | Převodovky APEX DYNAMICS jsou špičkové i v aplikacích flexotiskových strojů. Nejlepší způsob, jak ukázat, že převodovky APEX DYNAMICS jsou opravdu jedinečné, je dát praktický příklad. Jeden z největších výrobců tiskových strojů na světě začal používat automatizovanou servo-techniku ​​k optimalizaci chování válců uvnitř tiskařského stroje.

Fotografie je pouze ilustrační (př. flexotiskového stroje)

V každé zakázce je požadovaná vysoká přesnost tisku, což způsobuje vysoké nároky na mechanické přenosy a přesnost. Z tohoto důvodu byla první volbou převodovka typu AF se šikmým ozubením. Při výběru bylo vybíráno ze tří převodovek jedna od APEX DYNAMICS, zbylé dvě od konkurenčních společností. Papírově všechny splňovali požadavky zadané tiskařskou firmou, nicméně u konkurenčních převodovek se při zátěži začaly objevovat problémy s přehříváním. To bylo částečně způsobeno i specifickými požadavky na aplikaci:

  • nízká vůle (≥ 1 arc. min.),
  • nízký převodový poměr (3 : 1),
  • vysoká vstupní rychlost (3 500 ot. / min.).

Kvůli přehřívání se konkurenční společnosti dohodly na změně řešení a to sice, že mezi motorem a převodovkou bude umístěn ventilátor. To však není zcela ideální, jelikož zvýšené proudění vzduchu může kontaminovat tisk. A navíc i přes tuto modifikaci však byly konkurenčním výrobkům naměřeny hodnoty mezi 85°C – 95°C. Převodovkám APEX DYNAMICS byla naměřena teplota 60°C a to bez použití jakékoliv ventilace nebo chlazení!

 

Po tomto testu tak nemohl výrobce tiskařských strojů rozhodnout jinak než zvolit převodovky APEX DYNAMICS. I toto je jeden z dalších mnoha případů, který poukazuje na kvalitu provedení a zpracování naších převodovek. S námi budete vždy o krok napřed!